Recept Gepaneerde peperoni's

(± 24 stuks)


Ingrediėnten:

24 milde peperoni

125 gr cheddar

200 gr roomkaas

 

75 gr bloem

3 eieren

175 gr maļsmeel

125 gr paneermeel

extra:

olie, om te frituren

 

 

 

/ Peperoni's recept - recept tapas, groente

 

 

Bereiding:

Laat de pepers uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Maak in de lengte een inkeping in elke peper. Verwijder zaad en zaadlijsten. Meng de gerapte cheddar en roomkaas en vul de peper hiermee.

Doe de bloem op een groot bord en de losgeklopte eieren in een kommetje. Meng maļsmeel en paneermeel op een plat bord. Wentel de pepers door de bloem, schud het teveel eraf, doop ze in het ei en wentel ze door het paneermeel. Zet ze 1 uur in de koelkast. Doop ze opnieuw in het ei en wentel ze door het paneermeel. Zet ze opnieuw 1 uur in de koelkast.

Vul een (frituur)pan voor een derde met olie. Verhit de olie tot 180°C.

Bak de pepers in kleine hoeveelheden goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.